Колко трябва да изпиете, за да покаже дрегерът 2 промила алкохол

Няма ден, в който пътните полицаи да не хванат пияни или дрогирани зад волана. Алкохолът до такава степен е навлязъл в ежедневието на някои, че те не искат и не могат да се лишат от него дори когато се качват в колите си, пише glas.bg. И… сериозно застрашават живота и здравето – не само на себе си, но и на другите хора на пътя.

Колко алкохол е необходимо да изпиете, за да покажете ниво на алкохол в кръвта 2 промила? 

Жена на средна възраст (44 години, 170 см, 70 кг) трябва да изпие около 2,6 литра бира или 1,1 литра вино. Човек на същата възраст (44 години, 180 см, 80 кг) трябва да изпие около 3,4 литра бира или 1,5 литра вино.

Възможно ли е да шофирате в това състояние?

Не си заслужава. Според експерти 2 ppm е границата между умерена и умерено тежка интоксикация. Средната степен на интоксикация се характеризира с намаляване на зрителната острота, реакцията, баланса и ориентацията в пространството.

В умерено-тежка степен почти няма реакция на случващото се и се нарушава координацията на движенията.

Колко време отнема да изтрезнее?

Колко бързо се изчиства алкохолът от тялото, зависи от височината, теглото и последното хранене. При жена с тегло 55 кг нивото на алкохола в кръвта пада с около 0,1 промила на час. Бирата в количество от 0,25 литра се отделя от тялото за около три часа. Мъж (80 кг) губи до 0,2 промила на час.

И сега… внимание! Пиенето на много течности, упражнения, студени душове или чист въздух няма да ускорят елиминирането на алкохола от тялото.

Така че – просто не сядайте в колата, ако сте си позволили да разпуснете с алкохол. Толкова ли е сложно?

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *