Колко често трябва да чистим всяка стая от дома си?

Колко често трябва да почистваме дома си? Всеки ден, веднъж седмично или по-малко?

Според експерти има няколко класически правила, към които е добре да се придържаме и които ще ни дадат определена насока за това кое, кога и колко често трябва да почистваме, предава “Дарик”.


Кухня

Според специалистът по контрол на чистотата Кайт Щулхов кухнята трябва да се чисти всеки ден. Той отбелязва, че не е нужно да правите основно почистване на цялото помещение, но е задължително да миете мивката, кухненския плот и масата за хранене.

„Трябва да чистите кухнята всеки ден, защото в нея готвите и се храните. Важно е да спазвате максимална хигиена в това помещение, за да избегнете поглъщането на замърсена храна“, споделя специалистът.

Хол

Кайт Щулхов съветва да почистваме хола поне веднъж на седмица, за да премахнем праха от пода и мебелите. Според специалистът е важно да почистваме добре и меката мебел, върху която прекарваме най-много време.

Баня и тоалетна

Според експерта банята трябва да бъде почиствана поне веднъж на седмица, а тоалетната два-три пъти на седмица. Той напомня, че не трябва да забравяте да сменяте хавлиите си веднъж на седмица.

Спалня

Препоръчва се да почиствате спалнята си поне веднъж на седмица, като най-важното е да сменяте чаршафите си. Освен това експерти препоръчват да давате матрака си поне два пъти в годината на професионален хигиенист.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *