Колоритният благоевградчанин Венци Терзийски за последната си изложба: Перничанка предизвика бурен смях с въпрос коя жена е била моделът за жабата в една от картините ми

Перничанка смутила публиката, след което предизвикала бурен смях на откриване на изложба на колоритния благоевградски художник Венци Терзийски в арт салона на местната галерия. Без грам притеснение и с напълно сериозен тон, непознатата жена попитала автора коя от дамите в залата му е позирала за модел,  посочвайки жабата в една от творбите му.  „Предполагам, че беше от онези „ценители“ (има ги във всеки град), които ходят на културни и други  събития, на които се предлага вино без пари, но определено успя да ни развесели“, разказа с настроение В. Терзийски. Изложбата му с 30-ина работи открили шефката на галерията в Перник Елена Темелкова и председателят на местното дружество на СБХ Вальо Топалов, а заради притеснения, свързани с Ковид, на церемонията нямало много хора. На въпрос на колеги дали е продал нещо Венци чистосърдечно се похвали: „Да, една учителка веднага купи една от картините, но нямаше в себе си пари да ми я плати и остана за друг ден“.

Експозицията на нестандартния благоевградски творец, в чиято творческа биография има и изложба, на чието откриване покани солидна публика, а самият той не дойде , ще остане в Перник до 21 май.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *