Командироваха петричката съдийка Румяна Митева в Административен съд – Благоевград, бум от кандидати за 2 свободни места в Окръжен съд

Съдия Румяна Митева е най-новото попълнение в Административен съд – Благоевград. Тя започна работа от вчера, след като бе командирована от Районен съд – Петрич. В заповедта й за командироване не е фиксиран срок, но се подразбира, че ще е до провеждането на конкурс за мястото, още повече че през юли 2019 г. ВСС разкри два нови щата в Административен съд.

Румяна Митева е от Благоевград, с дългогодишен юридически стаж като адвокат, прокурор и съдия. През последните 9 години тя пътува ежедневно до работното си място – първоначално като прокурор в Сандански, последва кратко прекъсване, след като се премести в РП – Благоевград, а после стана съдия в РС – Петрич.

Това е трето поредно командироване на районен съдия в АС – Благоевград. Припомняме, че през есента на 2018 г. бяха командировани бившите председатели на РС – Сандански и РС – Разлог Димитър Узунов и Димитър Думбанов. След командироването на Румяна Митева петричките съдии се редуцират на 6-има – 3-ма от наказателната и 3-ма от гражданската колегия.

През тази година се очертават и други кадрови размествания заради обявените на конкурс две щатни бройки в Окръжен съд – Благоевград – 1 за наказателен и 1 за граждански съдия, както и двете свободни места в Окръжен съд – Кюстендил – 1 за съдия по граждански дела и 1 за съдия по търговски дела. Конкурсната процедура е в ход и документи са подали почти всички районни съдии от Пиринско, като някои от тях ще се пробват и по трите материи. Сред кандидатите от Районен съд – Благоевград е ръководният екип начело с председателя Вера Коева и нейната заместничка Гюлфие Яхова, гражданските съдии Габриела Тричкова, Силвия Николова, Емилия Дончева, наказателните съдии Владимир Пензов, Екатерина Николова, Калина Иванова, Георги Янев. От Районен съд – Сандански интерес към конкурса имат председателката Николинка Бузова и съдиите Рая Манолева и Катя Сукалинска, като последната е командирована от миналата година в Окръжен съд. В конкурса ще участват и петричките районни съдии Ангелина Бисеркова, Божана Манасиева и Андроника Ризова, както и разложките съдии Емил Божков и Румяна Запрянова, като последните двама всъщност са от Благоевград.

Датите, на които ще се проведе събеседването с участниците в конкурса, тепърва ще бъдат обявени, тъй като на този етап не са приключили атестациите на изключително големия брой кандидати.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *