Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Командироваха санданския съдия Д. Узунов в Административен съд – Благоевград

Санданският районен съдия Димитър Узунов от 8 октомври вече е административен съдия. Със заповед на председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков от тази дата той е командирован в Административен съд – Благоевград. Като основание за командироването му е посочено пенсионирането на съдия Серафимка Мадолева и високата натовареност на този административен съд. Председателят на РС – Сандански Николинка Бузова е дала съгласието си.

Припомняме, че след изтичане на мандата му във ВСС, където Димитър Узунов беше избран за представляващ на висшия кадрови орган, той се върна на работа като редови съдия в Районен съд -Сандански.

Информацията за командироването му бе потвърдена вчера от шефа на Административен съд – Благоевград Мария Тодорова. „Това е първият командирован съдия, ще има и втори“, заяви съдебната шефка.

Преди време Димитър Узунов е подал молба да бъде командирован в София в административния съд за областта, където бяха назначени бившите му колеги от ВСС Милка Итова и Каролина Неделчева, но впоследствие очевидно е подал и друга молба за Благоевград, твърди правен сайт.

Димитър Узунов е наказателен съдия, има над 20 г. юридически стаж и най-високия ранг в системата „съдия във ВКС и ВАС“. Към професионалната му визитка се прибавят участия в множество семинари и обучения по административно, гражданско и наказателно право, но безспорно големият му кариерен връх е позицията на представляващ ВСС.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *