Комисия одобри кандидатите за съдебни заседатели в Окръжен съд Благоевград

Днес, 16 ноември взала „22- ри Септември” се проведезаседание на извънредната комисия към Общински съвет Благоевград,  относно изслушване на допуснатите кандидати за съдебни заседатели в Окръжен съд Благоевград.Списъкът на допуснатите до участие кандидати е публикуван на страницата на Община Благоевград в раздел Общински съвет.

Настоящето изслушване се извършва на основание чл. 68а от ЗСВ, като в срока по чл. 68а, ал. 2 от ЗСВ до започването му не са постъпили становища или въпроси от граждани и юридически лица с нестопанска цел определени за извършване на обществено полезна дейност или общински съветници в Общински съвет Благоевград.

Председателят на временната комисия, адвокат Цвета Рангелова,уведоми присъстващите, че изслушването ще се проведе по списък на кандидатите подредени по азбучен ред, като след прочитане на всяко от имената, кандидатът следва да се представи и ако комисията има въпроси ще му бъдат зададени. На всеки бе предоставена възможност за изложи допълнителни мотиви за кандидатурата си.

След проведеното изслушване на кандидатите за съдебни заседатели , комисията поради липса на въпроси и след изчерпване на процедурата закри заседанието.

Кандидатитеще бъдат официално одобрени на предстоящото редовно заседание на Общински съвет Благоевград.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *