Комитите на сухи тренировки 3-та седмица, в паузата качват при мъжете шестима младоци от школата

Футболистите на „Беласица“ влязоха в принудителна триседмична пауза, в която минават на сухи тренировки. Голямото затишие идва след натоварения цикъл за подопечните на Саша Симонович събота-сряда-събота във всички турнири. За последно комитите играха официален мач на 18 октомври при загубата от „Балкан“ в Ботевград, след което паднаха в плен на усложнената епидемиологична обстановка около втората вълна от коронавирусната инфекция, атакувала Югозапада.

„Несъмнено нарушихме игровия си ритъм, и то в момент в който първенството в третия ешелон набира скорост. В цялата работа все пак има и някакви плюсове, тъй като паузата се оказа навременна за въстановяването на основния ни защитник Атанас Димитров, който вече се натоварва пълноценно. Същевременно имахме достатъчно хора, които да помогнат и да заместят контузените и наказаните в дербито срещу „Вихрен“, но с този вирус шега не бива и аз приемам отлагането на мачовете ни като адекватна мярка. Използвахме това нулево време при наличието на едва 16-17 полеви играчи да качим при мъжете шестима юноши от младшата и старшата възраст, които ще тренират с нас, но ще играят с връстниците си, когато забраните се вдигнат. Доволен съм от старанието на тези момчета, не е изключено някои от тях да влизат  и в групата на първия отбор при нужда. Тренираме упорито и чакаме зелена светлина за мачовете. Дано другата седмица пак да сме в играта“, коментира ситуацията С. Симонович.

На облекчен режим продължава да се готви халфът Димитър Стоев, който все още се бори с травмата, сполетяла го в мача със „Сливнишки герой“ в началото на месеца. Непланираната пауза използва за възстановяне и бранителят Крум Николов, който има голям оток на крака от визитата в Ботевград и не може да сложи футболните обувки. Шампионът с 19-ките на ЦСКА ходи на физиотерапия, за да може час по-скоро да се върне в строя.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *