Комично риалити край ГКПП – Златарево! Скрита камера на Гранична полиция в канабисова нива изненадващо засне плантаторите – двама техни колеги

Граничните полицаи Кирил А. от петричкото с. Първомай и Георги С., който е родом от подгорските села, бяха заловени от колегите им от ГКПП – Златарево, докато обират нива с канабис. Двамата са уличени, след като хеликоптер на граничните власти открил плантация с готов за бране канабис и по тази причина тайно поставили камери за видеонаблюдение, за да разберат кой отглежда тревата. Вместо собствениците на нивата в капана обаче паднали двама гранични полицаи. на стр.
Камерите ги заснели как влизат в нивата и започват да прибират реколтата в чували.
Няколко дни полицейските шефове от Регионална дирекция “Гранична полиция” – Кюстендил чакали да получат доклад от ГКПП – Златарево, че в района е открита поредната нива с канабис, но след като това не се случило, Кирил и Георги били извикани да изгледат и коментират записа на камерата. Коментарът им бил еднозначен – първият подал молба за напускане, а вторият е в болнични.
Дирекцията е териториалнта структура на ГД “Гранична полиция” за граничен контрол на българо-македонската граница и в териториалния й обхват са 8 общини от Кюстендилска и Благоевградска област, най-южната от които е община Петрич, където е и Гранично полицейско управление – Златарево с едноименния гранично-пропускателен пункт.
Скандалът около залавянето на двамата гранични полицаи е от 14 август, когато в специализирана полицейска операция с участието на служители от кюстендилската и смолянската дирекция “Гранична полиция” и отряда за въздушно наблюдение бяха открити няколко ниви с наркотични растения в горски фонд в зоната за отговорност на ГПУ – Златарево. От тях бяха събрани и унищожени на място рекордното количество от .4486 килограма канабис. Вероятно образуваните досъдебни производства ще се опитат да установят към колко от тези ниви граничните полицаи Кирил А. и Георги С. са били съпричастни.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Ястребовски

    И сега ще му изплатят една чанта пари за “прослуженото” време, че си е подал рапорт, вместо да го набутат в затвора? Корумпирана система. Роднина-милиционер…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *