Компрес с тиква вместо операция на щитовидната жлеза

Известно е, че тиквата има лечебни качества. От направените изследвания е установено, че тиквата съдържа от 10 до 14% фруктоза, пектин и каротин, като процентът на каротина е дори по-висок от този при морковите. Колкото месестата част на тиквата е по-оранжева, толкова по-високо е съдържанието на каротин в нея.

Богата е на витамините В1, В2, В6, РР, С и Е, още ферменти, протеин, минерални соли на желязото, медта, калция, магнезия, фосфора, кобалта и др. В зрелите плодове на най-добрите сортове се съдържат 10% захари (главно захароза и глюкоза). Целулозата е около 1%, а киселини почти липсват. Високо е съдържанието на витамин С – 15 мг в 100 г. Семената на тиквата също са много полезни. Те също са богати на белтъчини, мазнини и витамините А, В и С. Доказано е, че тя е сред малкото натурални продукти, които влияят положително на щитовидната жлеза. Ако страдате от болести от уголемяване, възли и дори сте пред операция, има 2 алтернативни рецепти, които бележат моментално подобрение на състоянието. За първата се смесват 2 с. л. настъргана тиква, 1 ч. л. мед и 2 капки йодна тинктура.

Всичко се разбърква добре, разстила се върху марля и се прави компрес върху щитовидната жлеза. Процедурата се прави в продължение на 60 дни. За втората рецепта в 300 г настъргана сурова тиква се добавят 3 с. л. зехтин и се разбърква. Престоява 2-3 часа. После сместа се разстила върху марля и вечер преди лягане с нея се прави компрес върху шията, който се държи до сутринта. Процедурата се повтаря всяка вечер в продължение на 15 дни.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *