Конкурент издаде Тони Плитката, че кара „копърка“, без да е минал психотест, полицаи го спипаха

Полицаи спипаха Тони Плитката от Дупница да кара такси „ копърка“ без надлежни документи. Издал го колега от конкурентна фирма, полицейският капан щракнал, докато Тони чакал пътници на пиацата на жп гарата в Дупница. Патрулката спряла до таксито му и униформените поискали документите на колата и книжката му за управление на МПС. При проверката е установено, че Плитката няма документ за изкаран психотест за таксиметров шофьор, т.е. няма право да извършва пътнически превози с лекия автомобил.

Наложена му е глоба и забрана да кара „копърката”, докато не си извади нужните документи.

Тони Плитката има две таксита, едното било регистрирано, но другото не. В злополучния ден той излязъл с нередовната кола, тъй като  легитимната била на ремонт.

Сред таксиметровите шофьори в Дупница се надига недоволство срещу таксита „копърки”, защото според тях голяма част са с нередовни документи, някои от тях не са регистрирани и не плащат никакви данъци и такси.

Таксиметраджии, които пожелаха анонимност заради страх от отмъщение, заявиха: “Много колеги карат такситата пияни и дрогирани. Наскоро едно се разби в електрически стълб на ул. “Велико Търново” в Дупница, след като шофьорът преди това изпил няколко питиета в барче на същата улица, след инцидента  избяга. Други пушат марихуана, за да са бодри и да работят по 20 часа в денонощието. Някои от колегите са без документи за таксиметров превоз. Колите им са налепени с лепенки на таксиметрова фирми и хората не знаят кой е легитимен и кой не е, качват се при всеки“, оплакват се легитимните водачи.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *