Конкурсът „Коледа в Разметаница 2023“ обедини жителите на общините Дупница и Бобов дол! Дупничанката В. Ламбева грабна голямата награда за външна коледна украса, уютният дом на семейство Кишкини с приз за интериор

Народната певица Йоана Левчева, илюзионистът Маг Мърдок и организаторът Славчо Петрунов забавляваха големоселци, които извиха голямо хоро в центъра на селото 

На специална церемония миналата вечер в бобовдолското Големо село наградиха  победителите в конкурса за коледна украса „Коледа в Разметаница 2023“. Водещ на събитието бе народният певец Славчо Петрунов, който е и главният виновник за празника. Неговата инициатива успя да привлече вниманието на жителите на общините Дупница и Бобов дол, които в продължение на близо два месеца изпращаха снимки на своите вътрешни и външни украси за Коледа. Всеки един участник получи грамота за участие, а класиралите се на призовите три места получиха дипломи и медали.
Десислава Огнянова спечели първо място в категория „Интериор“, а за „Екстериор“ златото отиде при Даниела Пишимарова от село Яхиново.
Най-голямата награда и купа в категория „Екстериор“ отиде при Ваня Ламбева и приказната й външна украса в Дупница. Дупнишкото семейство Вергиния и Александър Кишкини, които бяха украсили своя уютен дом със стил и вкус, пък взеха купата и голямата награда в категория „Интериор“.


„Благодаря на всички изключителни хора, които създадоха коледното настроение на Дупница, Бобов дол и всички села. Този конкурс обедини всички нас, а те направиха Коледата по-вълшебна и по-красива. В продължение на около два месеца този конкурс буквално вилнееше като торнадо във всички социални мрежи. Тези хора дадоха всичко от себе си, за да държат в ръцете си тези призове“, обърна се към присъстващите организаторът Славчо Петрунов.
Той създава страницата „Големоселци“ във Фейсбук през 2014 година с цел обсъждане на темите в Големо село и региона. По думите му редовно жителите на общините Дупница, Бобов дол и Кюстендил му изпращат снимки и своите мнения по наболелите въпроси на техния регион.


 „Самата организация започнах още в началото на октомври, а същинската част от конкурса стартира в края на същия месец. Хората изпращаха своите декорации в категориите „Интериор“ и „Екстериор“ изцяло онлайн във всичките социални мрежи. Гласуването ставаше на страницата „Големоселци“, като се отчита само видимата част от мен като администраторска позиция – брой на харесвания и брой на споделяния. За да няма сърдити накрая, на гласуването направих скрийншот на абсолютно всички участници, за да си видят броя на точките, и на базата на това те си получиха наградите. Срокът на самото гласуване беше до 1 януари включително. Не очаквах да се получи толкова грандиозна церемония. Дойдоха около 300 човека на самия площад в Големо село. Конкурсът не се организира от никакви читалища, общини или политически партии. Нямам връзка с абсолютно никакви такива институции или организации, всичко беше изцяло моя инициатива. Раздадохме награди за първите три места във всяка от категориите, специални награди, както и две големи награди“, разказа пред репортер на „Струма“ организаторът Славчо Петрунов.
Той благодари на петимата дарители, благодарение на които се е събрала сумата от 950 лева. С тези пари са били осигурени наградите, направени са  дипломите, грамотите, както и за самата сцена. Райна Ковачка е сътворила сцената, Виктор Петров и Стоян Васев са помогнали за самата арка на сцената, а Евгени Точев е направил напълно безвъзмездно озвучаването и осветлението за церемонията.

След като наградите бяха раздадени, започна и голямата веселба. Талантливата Йоана Левчева от Големо село, която е единствената изпълнителка от Кюстендилска област, явявала се като солист на „Пирин фолк“, пя за своите съселяни. Местният танцов състав „Магия“, който бе възроден след 20 години пауза, също излезе на сцената. Шоу направи и илюзионистът, участвал на един от най-големите фестивали на магията в Източна Европа – „Златна котка“, Маг Мърдок. Церемонията приключи с голямо хоро в центъра на Големо село, като организаторът Славчо Петрунов зарадва гостите със своите изпълнения на народни песни.
ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *