Конкурс за трети зам. директор хвърли в смут колектива на гимназия „Яне Сандански”, мълвата спряга за поста съпругата на гербера, зам. председател на ОбС – Сандански, П. Додушев

Обявиха конкурс за избор на трети зам. директор в гимназия “Яне Сандански” в Сандански. Новината хвърли в смут екипа на училището, тъй като досега в историята на гимназия “Яне Сандански” не е назначаван трети зам. директор. Обявата за конкурса на сайта на РУО на МОН – Благоевград е качена в края на работния ден на 10 декември, а срокът за подаване на документи изтича на 12 декември /четвъртък/ до 16.00 ч. Усилено се коментира, че постът трети заместник-директор се разкрива заради ексшефа на дирекция “Образование, култура и туризъм” в община Сандански Катина Додушева, която ден след като се разбра, че община Сандански има нов кмет, депозира заявление за напускане. Преди да заеме поста в Общинската администрация, Додушева, която е съпруга на зам. председателя на ОбС – Сандански Петър Додушев, бе учител по английски език в гимназия “Яне Сандански”.

Освен нов зам. директор в гимназията е обявено и второ свободно място за библиотекар. Досега библиотекар в гимназия “Яне Сандански” бе синът на директорката Зорица Органджиева. За този пост се спряга още един бивш служител от екипа на Кирил Котев. Това е Петя Костадинова, която бе младши експерт култура, образование и туризъм. В момента двама са зам. директорите в гимназията – Димитрина Лалева и Николай Бойчев. 

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *