КОНТРААТАКА! Собствениците на Чобановата къща в с. Баня твърдят пред МОСВ: Не сме ползвали незаконно минерална вода, проверяващите дори не взеха проба, действията им са в услуга на съседа Марин Рачев, с когото имаме

Собствениците на Чобановата къща в разложкото село Баня оспорват констатациите на Басейнова дирекция, че са използвали нелегално минерална вода. Христо и Соня Чобанови са изпратили възражение до МОСВ срещу констативния протокол на ст. инспектор в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” Славиния Коцакова. В него те твърдят, че проверката била извършена по сигнал на техния съсед Марин Рачев, с когото имали проблеми от години, породени от опита му да завладее част от имота на сина им Георги Чобанов.

Той завел съдебни дела срещу комшията за незаконно изградена ограда и постройки в неговото място, които спечелил. Марин Рачев не пожелал да изпълни съдебното решение, поради което било образувано изпълнително дело и на 29 юли съдебният изпълнител дал предписание за премахване на незаконно изграденото. На 2 август Марин Рачев подал жалба в Басейнова дирекция в отговор на действията на съдия-изпълнителя.

Чобанови твърдят във възражението си до МОСВ, че нямало как комшията Марин Рачев да установи, че в къщата им се ползва минерална вода, тъй като никога не е посещавал дома им. Те твърдят още, че никой от тяхното семейство не е ползвал минерална вода. Проверяващите дори не взели проби от топлата вода от чешмата, а разкопали тротоара пред къщата им на метри от нея.

Отразеното в констативния протокол, че в тротоарната настилка между обществената чешма и Чобановата къща е открит свързващ тръбопровод, на база на което проверяващите правят извода, че в дома им се ползва минерална вода, те коментират по следния начин: „Не знам кой е изградил тръбата, нито кога, наличието й не е доказателство, че се използва, още по-малко от семейството ни”.

Във възражението си до МОСВ те твърдят, че действията на инж. Николай Влайн, гл. инспектор ТСУ в община Разлог, били в полза на техния съсед. „Той непрекъснато издава документи, които не се основават на одобрени архитектурни проекти, а на думите на  Рачев, и са изцяло в негова полза. Желанието ни беше да се вземат мерки по отношение на жилищната сграда, която по документи я водят двуетажна, но иначе е 3-етажна, както и за гаража и част от оградата, която попада в имота на сина ни, заради което сме подали сигнали в общината. След като оградата бе премахната от съдия-изпълнителя, последва и жалбата на съседа до Басейнова дирекция”, пишат до МОСВ собствениците на Чобановата къща.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *