КОНТРААТАКА! Съветници от БСП и „Атака” искат оставката на ОбС председателя на Бобошево Ст. Тачев след негов сигнал срещу кмета Кр. Маринов, че управлява от кафене в бензиностанция

Оставката на председателя на ОбС – Бобошево Стефан Тачев поискаха четиримата общински съветници Лариса Каменова, Албена Тонева, Албенка Пеянска и Георги Мичов, които са от парламентарните групи на  „Атака” и БСП. Мотивите им са, че той не администрира добре работата на ОбС и че все още не е гласуван бюджетът на общината.

Съветниците са приели докладната за оставката да се разгледа на следващо заседание, което ще е в края на юли. Избрана е тричленна комисия, която на следващото заседание трябва да представи доклад за работата на общинския председател, а любопитното в случая е, че тя се оглавява от Георги Мичов, който е бил претендент за поста председател на ОбС, но мнозинството е гласувало доверие на Стефан Тачев. В комисията са още Сашка Тренева и Лариса Каменова.

Общинският съвет в Бобошево не е гласувал и структурата на общината. Поради тази причина назначената за кметски наместник на с. Слатино Лозинка Димитрова е със заповед за младши експерт в Общинска администрация.

Лозинка Димитрова потвърди, че е назначена като младши експерт в общината, но изпълнява и  длъжността кметски наместник и управлява селото.

Както “Струма” писа, в момента тече проверка от Специализирана прокуратура в община Бобошево по сигнал, подаден от Стефан Тачев срещу кмета на общината Крум Маринов. В сигнала е записано, че кметът управлява общината от кафене до бензиностнация край Бобошево и не идва редовно на работа в общината.

Преди повече от две седмици общински служители и общински съветници са дали писмени показания, изискани от Специализираната прокуратура, и са ги изпратили по пощата.

По повод исканата оставка Тачев заяви пред “Струма”: “Обвиняват ме, че не е гласуван бюджетът на общината, не е гласувана и структурата на Общинска администрация, за което аз не нося вина, вината е на всички общински съветници. Кметът Кр. Маринов внася докладни записки после ги оттегля. Аз моята работа си я върша, свиквам заседания, следя за дейността на постоянните комисии…”, обясни Тачев.

Месечната му заплата като председател на ОбС е 1700 лв., заради  което недоволстват граждани на Бобошево, в което живеят малко над 3000 души.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *