ПОЛИЦЕЙСКИ ПАТРУЛ КРАЙ ЮЗУ ГО СПИПА! Контрабандистът на цигари Петър Мазурски засечен да шофира без книжка колата на жена си

Контрабандистът на цигари Петър Мазурски бе засечен да кара в Благоевград без шофьорска книжка. Той е спрян за проверка от полицейски патрул на ул. „Славянска“ в района на заведение „Парти тайм“, до студентските общежития на ЮЗУ.  Полицаите вдигнали стоп-палка, след като забелязали, че шофьорът на джипа кара без колан. Оказало се, че това е Петър Мазурски от с. Покровник, който не могъл да представи свидетелство за правоуправление и контролен талон на лекия автомобил „Тойота Ярис“, който се водил собственост на жена му. Заради констатираните нарушения му е съставен акт от КАТ, в който са му наложени две глоби – 50 лв. за шофиране без колан и 10 лв. за липсващите книжка и талон.

35-годишният покровничанин оспорва глобата от 60 лв. в съда, като в жалбата се акцентира, че в акта не е било обозначено точно мястото, където е спрян за проверка, пишело само „Парти тайм“, без да се уточнява какъв е този обект. Според защитата това е съществено процесуално нарушение, което е основание за отмяна на акта. Куриозното е, че пътният полицай Борис Равначки, който е съставил акта, за малко да отнесе по-голяма глоба от тази на нарушителя заради неявяване на делото. Той е наказан със 100 лв. от съдията, но вчера представи документ, че е бил в отпуск, и глобата бе отменена. Пътният полицай потвърди, че е съставил акта по свидетелските показания на колегата му Станислав Червенков, който е извършил проверката.На вчерашното заседание не присъстваха нито жалбоподателят, нито адвокатът му. Предстои решение на съдия Екатерина Николова.

Петър Мозурски е санкциониран многократно от КАТ за нарушения на Закона за движение по пътищата и няколко пъти осъждан. Последната му присъда е от 2016 г., когато бе осъден на 2 години затвор за

за голямо количество цигари без бандерол и възпрепятстване работата на полицаите. На 2 ноември 2015 г. след полицейска гонка той бе заловен да превозва 10 940 кутии македонски цигари от марките „Йорк” и „Ранхил“ в пикап „Фиат Скудо“. Контрабандистът бе разкрит случайно, след като самонадеяно предприема неправилно изпреварване на второкласния път между Симитли и Разлог пред очите на полицейски патрул. Служителите Любомир  Колев и  Владимир  Поповски подали звуков и светлинен сигнал към шофьора, но той не се подчинил и вместо да спре, продължил с мръсна газ към село Долно Осеново. Полицейската патрулка тръгва да гони беглеца, който навлиза в  местността Юрето, където вече теренът е трудно достъпен и пресечен. Контрабандистът изоставя колата с цигарите и хуква да бяга през сокаците, следван от двамата млади полицаи. След предупредителни изстрели във въздуха той е задържан и отведен в полицейското управление и обвинен за акцизно престъпление – държане на цигари без бандерол на стойност 77 947 лв. при условията на повторност и за това, че попречил на полицейските служители да си изпълнят задълженията, като не се е подчинил и не е спрял управлявания от него автомобил. Впоследствие той призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата този път да изтърпи ефективна присъда.

През 2010 г. той бе осъден на 7 месеца условно с 3 години изпитателен срок за незаконно държане на 60 кашона македонски цигари на стойност 225 000 лв., пак след споразумение с прокуратурата.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *