Контрабандист на цигари за 56 196 лева през ГКПП – Златарево се призна за виновен

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата на М.С., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „д“, вр. чл. 20, ал. 4, вр. ал. 1 от НК.

         Той се е признал за виновен за това, че в периода от 18:30 ч. до 22:30 ч. на 26.10.2018 г., в района на ГКПП Ново село в Република Северна Македония и ГКПП Златарево в Република България, умишлено улеснил укриване на акцизни стоки в големи количества. Като помагач в извършване на престъпното деяние подсъдимият С. предоставил лек автомобил „Рено Трафик“, в който предварително били изготвени ниши в дървени врати. Освен това той давал съвети и разяснения на З.Й. – къде и кога следва да премине през държавата граница на България с укритите в МПС цигари с различни търговски марки. Общото им количество е 8551 кутии, всички без български акцизен бандерол, на стойност 56 196,23 лева.

         Страните са се споразумели на подсъдимия М.С. да бъде наложено наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок.

         Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протест.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *