Контролните органи нахлуха в две бензиностанции в Разлог и Банско

Бензиностанция „Газпром”, на изхода на Банско откъм Разлог, и бензиностанция „Лукойл” в Разлог, откъм Баня, вчера останаха затворени заради проверки от контролните органи. За часове бе преустановена работата с клиенти и в двата обекта, а достъпът на автомобили до тях бе ограничен с конуси. Според източници проверката в Банско е  стартирала по сигнал за отклонения в количеството на горивото.

Във вчерашния ден тази информация не бе потвърдена от контролните органи. Опитите ни да се свържем с говорителя на НАП Росен Бъчваров се оказаха неуспешни и не стана ясно каква е причината за стартиралите проверки и дали действително те са провокирани от подобен сигнал. Не стана ясно и дали проверките са от НАП или от друг контролен орган – Агенция „Митници“ или Български институт по метрология (БИМ).

На въпрос на „Струма” вчера на един от обектите защо не работи,  отговорът бе – технически проблем със системата, а на другия, че има проверки от данъчни и не е ясно кога ще приключат и ще започне обслужването на клиенти.  

Припомняме, че през ноември месец миналата година при съвместни проверки на НАП, „Митници” и БИМ в редица бензиностанции в страната бяха установени масови нарушения. Сред тях бяха монтирани допълнителни устройства към фискалния апарат на обекта, което позволява  подаване на некоректна информация за извършените доставки, наличните и проточените количества горива към НАП. Открити бяха и  неодобрен тип колонки, както и нарушения на акцизното законодателство, което доведе до изземване на хиляди литри гориво.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *