Конфитюр от круши

Необходими продукти:
1 кг круши
1 кг захар
1 ч.л. лимонтузу
3 л. вода
Начин на приготвяне:
От това количество се получава 1 буркан от 680 мл (като тези за кисели краставички).

Обелете и нарежете крушите на кубчета. Сложете ги в голяма тенджера само с водата. Варете до омекване.

Отсипете няколко черпака от сока, след това добавете захарта и досварете. Ако се налага, добавете от отделения сок за разреждане.

Варенето продължава около 2 часа след завирането на течността.

Добавете лимонтузуто, след като вече сте махнали сладкото от огъня.

Затворете веднага, докато все още е топло. Обърнете с капачката надолу и оставете така за през нощта.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *