Концесионерът на градската баня в Благоевград Хр. Ковачки вдигна с 1 лв. билетчето

С 1 лв. поскъпна билетчето за минералната баня в Благоевград, сигнализираха във вестник „Струма“ читатели. От 2 дни концесионерът общински съветник Христо Ковачки е вдигнал цената на билетчето за общите помещения на 3,50 лв., а на ваната – на 8 лв. Каква е причината, питат благоевградчани.

„От 1,5 г. дотирам услугите, но вече не се издържа, водата поскъпна и крайната цена на кубика ми излиза 4,60 лв.“, мотивира се за увеличението концесионерът Хр. Ковачки и направи разчет: „За студената вода на „ВиК“ плащам по 2,50 лв. кубика с ДДС, топлата ми струва 60 ст. кубика с ДДС, за канал 50 ст. и 50 ст. за Басейнова дирекция – разходите непрекъснато се вдигат. От доста време изкуствено бавя поскъпването, защото тази баня има основно социални функции за града, но не се издържа. И въпреки увеличението всеки понеделник за пенсионери запазваме старата цена по 2,50 лв. Лошото е, че  хората не пестят водата, и това е една от основните причини да прибягна до увеличение на цените. Билетчето важи за 1 час, а те стоят по 2-3 часа, даже имаме случаи на възрастни хора заради дългото стоене в банята да им става лошо от сярата и да викаме Спешна помощ. Коритото е пълно, а водата тече и той отива в басейна, без да я спира. Вътре се пере, въпреки че е забранено. Колко пъти забележки им се правят, те псуват и отвръщат: „Аз съм си платил!“, та и на бой налитат на персонала даже! Имам 4-ма души на работа в мъжката баня и още 4-ма в женската, това са разходи за заплати и осигуровки“, даде подробно обяснение за причините за увеличението с 40% Христо Ковачки.

Съветникът бизнесмен изрично натърти, че и след увеличението цените на градската минерална баня в Благоевград остават най-ниските в региона, и цитира, че за същата услуга в Симитли и Сапарева баня плащат по 5 лв., а в Сандански – 8 лв.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. бат Сали

    В банята на Мама Кажа се банят само мангустите, дето нямат бойлери у дома, пък те са негови избиратели! Да внимава на следващите избори!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *