Кооперация на 5 етажа вдига стоматологът д-р Корчев на мястото на старата къща на проф. К. Стефанов, още 2 модерни сгради градят в топ центъра известни благоевградчани

Кооперация на 5 етажа вдига стоматологът д-р Корчев на мястото на старата къща, в която е израснал знаменитият главен художествен ръководител на ансамбъл „Пирин“, покойният проф. Кирил Стефанов, на ул. „Арсени Костенцев” в централната зона на Благоевград. Вчера започна събарянето на красивата сграда, която от години се рушеше и не се обгрижваше от множеството съсобственици. Новата кооперация ще е на калкан, проектирана е с подземен паркинг, партерният етаж е предназначен за обществено обслужване и предвид професията на баща и син Корчеви се предполага, че ще има стоматологична клиника, вероятно и аптека.

В близките месеци няколко модерни сгради ще заменят предишните красиви старинни къщи и ще променят облика на централната зона на Благоевград. През една пресечка от ул. „Арсени Костенцев” – на ул. „Васил Мечкуевски“, под паркинга при МОЛ Ларго, миналата седмица започна изграждането на сграда за комплексно обществено обслужване.  Инвеститор е фирмата на благоевградския бизнесмен Рашко Динков, който наскоро стана и почетен консул на Казахстан. Той ще строи срещу обезщетение на собствениците. Сградата ще е на 5 етажа, партерният е предвиден за търговска зона, като е заложен и подземен паркинг. Строителството се очаква да приключи след година и половина.

На ъгъла на главната търговска улица „Тодор Александров“ и пресечната й ул. „Пере Тошев“ до 1,5-2 месеца също се очаква да започне изграждане на нова сграда. Върху наследствен имот ще строят първите братовчеди Александър и Анжела Лазови. На мястото на временните обекти, в които все още се помещават магазинчета за бельо, за куфари и чанти, дрехи, чейндж бюро и  преместената вече пицария, ще се вдигне модерна търговска зона, сградата ще е с подземен паркинг и допустимата по градоустройство височина от 15 метра.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *