Кора от орехово дърво топи бучки на щитовидната жлеза

Лечението с кора и млади клони на дървета и храсти е известно отдавна. От векове то се използва в народната медицина в България.

През годината кората на дърветата запазва всичките си полезни свойства, но тя е най-ценна в края на зимата – началото на пролетта, когато започва движението на соковете и се активира цялата жизненост на растенията.
Ефективно средство при лечението на хора с болна щитовидна жлеза, което стимулира работата на този орган, е кората на ореховите дървета. Как да я използвате? Първо е необходимо внимателно да премахнете кората от изрязаните клони с нож, да я изсушите и да приготвите лечебна тинктура.

Залейте 100 г натрошена кора с 0,5 л ракия. Сместа трябва да престои 2 седмици. Пийте по 1 ч. л. три пъти на ден, но преди хранене. По-голям ефект може да се постигне, ако използвате тинктура от кората едновременно с 1 ч. л. орехово масло. Със същата тази тинктура можете да мажете и областта на щитовидната жлеза – това ще стимулира допълнително нейната работа и ще спомогне стопяването на бучките, ако има такива.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *