Кордон около парламента и яйчна атака преди извънредното заседание

Протестиращи замеряха с яйца сградата на Народното събрание, където се събират депутатите за извънредно заседание. 

Народните представители прекъсват лятната си ваканция по настояване на парламентарната група на БСП. Дневният ред, поискан от социалистите, е решение на парламента – правителството на Бойко Борисов в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета заради социално-икономическите мерки за преодоляване на кризата с коронавируса. И още – изслушване на министър-председателя и министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

Демонстрантите се събраха край сградата на парламента още преди 8 часа, а малко по-късно започнаха да пристигат и депутатите, съобщиха БНР и bTV. Те бяха посрещнати с “Оставка!”, а към служебния вход полетяха яйца.

Най-нетърпеливият протестиращ, който чакал пристигането на депутатите още от 7 часа, заяви: “Много ми се ще да ги накарам да си купят нови костюми. С цялата си душа ги ненавиждам”.

Полицейското присъствие в района е засилено, движението е отцепено. В периметъра на Народното събрание има три палаткови лагера на протестиращи.

“Ще се разходя, защото явно не чува отдалеч, да го чуе по отблизо. Не е имало провокации, аз съм бивш спортист и няма да го допусна, против волята ми е. Нощувахме на място според желанията на хората, който има желание, остава до по-късно, който няма – си тръгва. Всичко е свързано и с прехрана и т.н. Задължително ще ходя пред парламента, когато ме поканят, когато докарат домати и яйца, защото с празни ръце не ми се ходи. Категорично не смятам, че ще има ефект от това, но човек е длъжен да опита”, коментира пък един от протестиращите от барикадата в триъгълника на властта.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *