Коритаров и Божидар Димитров се изпокараха в ефир

Титаничен сблъсък в ефир разсъни рано-рано зрителската аудитория на Нова. В студиото на „Събуди се” възникна остра словесна престрелка между Георги Коритаров и Божидар Димитров. Двамата колоси бяха поканени да коментират темата за Турция, но политически намек се оказа точката на кипене, която взриви разговора, пише пик.

След референдума на 16-ти април консулът в Турция ме помоли да направя етнографска стая на българите в Лозенград, похвали се историкът, започвайки да изброява професионалните си инициативи в съседката ни.

Не го слушайте – той малко говори като Борисов, когато изброява колко магистрали е направил, захапа го Коритаров.

Ми направи ти магистрала бе, да не мислиш, че е толкова лесно, не се остави директорът на НИМ. Въпросът е, че други хора ги строят, да не остане грешно впечатление, продължи да се заяжда журналистът, известен с псевдонима си от ДС Агент Алберт.

За щастие, водещите успяха да потушът скандала и отново върнаха гостите в основната тема.

Референдумът в Турция представлява суверенен избор на турския народ. Тази промяна в устройството на държавата дори е заложена в една от тезите на Давутоглу в книгата му „Стратегическата дълбочина”. Той прави контрастно обяснени за Турция, когато десни партии често се сменяха в коалиционно управление и периода, в който партията на Ердоган спечели мнозинство и доведе до политическа стабилност.

Очевидно логиката е развиване на президентска република по модела на Ердоган, обясни  Коритаров.

Ако Турция е стабилна и силна – няма нищо по-добро за България, защото трябва да имаме един силен и предвидим съсед, допълни Коритаров.

Турция ще умре икономически, ако прекъсне връзките си с Европа. Но като техен член, можем да сме сигурни, че ЕС и НАТО ще застанат зад нас при всякакви действия на Ердоган, които са налудничави, категоричен е Божидар Димитров.

3,8 млн. лв е търговският ни обмен с Турция в наша полза, така че дай Боже така да продължи и след това, допълни още историкът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *