Корнелия Нинова хвърли бомбата: Правим избори за нов председател и областни лидери

Лидерът на БСП Корнелия Нинова благодари на всички, които са гласували, независимо за коя партия и коалиция. С това започна пресконференцията на социалистическата партия. Нинова заяви, че по резултат БСП е пета сред социалистическите партии в ЕС.

„Само ние увеличаваме гласовете си след последните европейски избори. Всички други партии имат намаление на гласовете в абсолютна стойност. Само ние увеличаваме броя на депутатите си”. „Въпреки това ние загубихме тези избори”.

„Утре сме свикали Национален съвет, ще направим няколко предложения. Смятам, че отговорността трябва да е солидарна. Ще предложим да се проведат конференции, на които да се направи анализ по места. Да се направи обективен анализ, обективна оценка. Ще предложим провеждане на областни съвети, избор на председатели. Трето ще предложим стартиране на процедура за председател на БСП”, заяви Нинова.

Нинова заяви, че ще предоложи групата на БСП да се върне в Народното събрание. Заедно с това ще има конференции по места за избор на ръководства на структурите на социалистите. Ще има и нова процедура за избор на председател на БСП, заяви Корнелия Ненова, всички партийни членове ще имат право да гласуват за лидер. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *