Корнелия Нинова разпуска в лукса на СПА хотел в Пиринско! Червената лейди пие кафе за петарка, отмаря в стая за 200 лв.

Парламентарната група на БСП, водена от лидера на партията Корнелия Нинова и ИБ на НС на БСП, са на двудневен семинар в най-новия и най-луксозен СПА хотел в разложкото село Баня. В рамките на два дни социалистите ще обсъждат бъдещите задачи и ще направят ретроспекция на свършеното.

През първия ден трябваше да бъде обсъдена организацията на работа по представянето на новия  проект на парламентарната група – „Визия на България“, както и законодателните приоритети на парламентарната група през петата сесия на 44-ото НС. Сред темите е и дейността на ПГ през погледа на политолози и социолози. За нея са поканени външни лектори.

На дневен ред ще бъде и онлайн репутацията на социалистите и работата със социалните мрежи.  Програмата във втория ден е облекчена. В първите два часа от семинара ще се наблегне на организацията в работата на парламентарната група, след което лидерът Корнелия Нинова ще направи обобщение на семинара и ще го закрие.

Във вчерашния ден на семинара не бяха допуснати журналисти, организаторите заявиха, че за днес е предвидена пресконференция.

Час преди семинара Корнелия Нинова посети кметство Баня. Кметицата Мария Юрганчева, която е единственият кмет в общината от БСП, посрещна Корнелия Нинова с букет цветя, като бе организирала момичета в носии да го връчат на БСП лидерката.

„Поставих на дневен ред въпроса за възможността по-малките населени места да бъдат финансирани от държавата и да получат собствен бюджет. Мисля, че това трябва да бъде обсъдено на национално ниво. Сега всички кметове на малките населени места сме зависими от общините. Няма как едно селище с над 3000 жители, каквото е Баня, да не разполага със собствен бюджет, още повече че селото се утвърди като туристически и СПА център”, каза кметицата Мария Юрганчева след срещата с Корнелия Нинова.

Иначе около 70 социалисти пристигнаха вчера за семинара в Баня и се настаниха в луксозния хотел. Нощувките в него са около 200 лева за двойна стая. Цената за по-луксозна стая е още по-висока, а едно кафе в лоби бара е на цена от 5.00 лева. Почти толкова е и цената за безалкохолна напитка.

Хотелът бе открит миналата година. Негов собственик е един от най-богатите предприемачи в страната – Явор Капитанов.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *