Коронавирусът погуби още един медик от Гоце Делчев – д-р Д. Канелов

Коронавирусът погуби още един медик от Гоце Делчев. Хирургът д-р Димитър Канелов почина след усложнения след заразяване с Covid-19. Информацията потвърди синът му – д-р Иван Канелов.

“Днес си отиде от този свят най-добрият човек. Моят идол, моят учител, моят най-добър приятел и закрилник. Моята опора и сила. Почивай в мир, татко. Безумно ми липсваш.Много болка има, много боли. Бог да те прости и почивай в мир”, заяви той.

Д-р Димитър Канелов е роден в Гоце Делчев. Бил е началник на хирургичното отделение на местната болница. След това се мести в София и продължава да работи по специалността си в медицински център в град Бухово.

Това е поредният медик, който градът губи заради коронавируса. В края на септември заради усложнения в столична болница почина началникът на реанимацията на МБАЛ „Иван Скендеров” д-р Милан Първанов. След смъртта му в лечебното заведение се изостри проблемът с липсата на специалисти реаниматори. Надеждата на ръководството в лицето на д-р Петър Филибев беше, че бившият болничен шеф д-р Мария Радойкова ще оглави отделението, но тя напусна малко по-късно.

На призива му откликнаха четирима лекари от столицата, които дават дежурства в гоцеделчевската болница. Д-р Първанов беше един от най-уважаваните лекари в района и новината за смъртта му шокира съгражданите му. С положителна проба за коронавирус беше и съпругата му д-р Вера Ерменкова.

Почти два месеца по-късно коронавирусът погуби и един от най-уважаваните педиатри в града – д-р Костадин Камбов. Той дълги години завеждаше детското отделение на МБАЛ „Иван Скендеров”. Известно време медикът се е лекувал вкъщи, но на 14 ноември се почувствал зле и потърсил помощ в болницата, където по-късно издъхнал. Д-р Камбов беше носител и на приза „Лекар на годината” в Гоце Делчев.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *