Космическата кюстендилка Олга Борисова: Ясновидка пред Александровска болница ми предсказа, че ще пея в САЩ, и стана през 1984 г.

Космическият глас на народната певица Олга Борисова вдигна на кръшни хора десетки кюстендилци, дошли да изслушат концерта й. Музикалната изява бе и като признателност за получения наскоро от нея орден „Златен век”, връчен й от министъра на културата за цялостно творчество.

В концерта на певицата, която е обявена и за почетен гражданин на Кюстендил, пяха Виолета Маринова, солистка на хор „Мистерия на българските гласове“, Милен Иванов и Даниел Спасов – народни певци.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов и заместникът му Светослав Василев също бяха в залата и дълго аплодираха певицата заедно с многобройната публика.

„Кръстосах четири континента, и то неведнъж. Аз съм дала всичко на българската народна песен и 56 години съм на сцената. Никога в живота си не съм смятала, че мога толкова дълго време да пея”, през сълзи сподели в залата Олга Борисова.

Мечтата на любимката на кюстендилци като малка била да стане драматична актриса, даже в мислите си не стигала дотам, че да се види като професионална певица. „Когато завършвах 11 клас във Втора гимназия в Кюстендил, получих едно писмо – поканиха ме да се явя на един национален радиоконкурс в София. Дотогава аз не бях напускала границите на града! За мен София беше нещо повече от Париж – непостижимо, аз не можех да отида дори на екскурзия там, защото нямахме пари”, развълнува се изпълнителката.

Ясновидка пък и предсказала на спирката на Александровска болница, че ще стигне и до Съединените американски щати. Първото й турне там е през 1984 година.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *