Космическият кораб „Дракон“ се скачи с Международната космическа станция

Космическият кораб „Дракон“ на американската компания „Спейс Екс“ успешно се скачи с Международната космическа станция, съобщи НАСА на сайта си. „Товарният космически кораб „Дракон“ на „Спейс Екс“ се скачи с модула „Хармония“ на орбиталната лаборатория (МКС)“, се посочва в съобщението.

Корабът беше изстрелян в рамките на 22-рата мисия на „Спейс Екс“ за попълване на запасите на МКС и доставяне на оборудване и материали за експерименти. „Дракон“ ще се върне на Земята след месец с товар и материали, получени по време на изследванията на орбиталната станция.
Компания „Спейс Екс“ изстреля ракетата-носител „Фалкон 9“ с космическия кораб „Дракон“ на 3 юни.

Както беше планирано, около 3,3 тона товари са доставени на орбиталния комплекс, включително храна и материали за поредица от научни експерименти. По-специално, те се отнасят до разработването на нови лекарства за лечение на бъбречни заболявания и отглеждане на растения, които изискват по-малко вода и пестициди. „Дракон“ транспортира и два нови слънчеви панела.

С кораба полетяха и над 100 бебетата калмари. Те ще бъдат използвани в изследвания на ефектите от космическия полет върху полезните взаимодействия между микробите и животните. Калмарите имат имунна система, подобна на човешката. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *