Костадин Ангелов с остра реакция срещу AstraZeneca

333 000 по-малко дози от договорените са ни доставени от компанията на AstraZeneca. От фирмата няма да изпълнят дори и обещаните пратки за февруари. Към момента се водят разговори на много нива с AstraZeneca. В рамките на два дни очакваме важни решения, че камионът за България ще тръгне. В световна криза сме. Самолетът ни е в готовност да поеме доставките от компанията”, разкритикува проф. Ангелов. 

Водим изключително сериозни разговори с въпросната фирма доставчик. В рамките на два дни очакваме реакция и вземане на решение, че камионът за България ще тръгне. Това наричам „липса на оперативност“. Това е световна криза, която изисква оперативност. Заявихме, че можем да пратим самолет, той седи и чака. Но нямаше и отговор. Единствено писмо, което разбрах от медиите, което показва, че производството на ваксини е сложен технологичен процес.

“Уважаеми представители на АстраЗенека, нека да съм ясен: Нямаме нужда от вашата учтивост и вежливост, имаме нужда от ваксини. Хората или са здрави, или болни, или живи, или умрели. Нека да се спазват уговорките. На тази база постигнахме всичко – планираме ваксинация, зелени коридори, доставки за общопрактикуващите лекари, накрая получаваме учтив отказ. Единствено се казва, че камионите ще тръгнат по-рано, а камионите които не дойдоха? За тях нито буквичка”, изрази възмущението си министърът.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *