Костадин Станоев от РЗС: Атанас Стоянов ще се разграничи ли от Кирил Котев, или ще го подкрепи?

Във връзка с официална позиция на ВМРО от 21.10.2019 г., че “кандидатурата на Атанас Стоянов за кмет на Община Сандански е ясната и недвусмислена оценка за управлението на общината през досегашния мандат”, правя следното изявление:
Кандидатурата на Атанас Стоянов нито е ясна, нито е недвусмислена оценка за управлението на Котев, тъй като той направи договорката с ГЕРБ и на миналите избори. Стоянов и Котев постоянно демонстрират близост помежду си и на публични събития, и извън тях. ВМРО с вчерашната си позиция по-скоро потвърждава съмненията на обществото, че Атанас Стоянов се кандидатира, за да помогне на Кирил Котев, и ще ви дам няколко неопровержими доказателства в тази посока:
Първо: Защо Атанас Стоянов не се отказа от депутатското си място” Той ако имаше реални намерения да стане кмет, щеше да си подаде оставката и да докаже на града, че има сериозни намерения към община Сандански!
Второ: Защо Атанас Стоянов не е водач на листата на ВМРО, както е Джамбазки в София, това не е ли още един ясен знак, че той пак ще се върне в София като депутат и няма да участва в най-важния орган на местно самоуправление – Общинския съвет”
Трето: Не друг, а Атанас Стоянов лично преди 4 години направи Котев кмет, а ВМРО бе донор на ГЕРБ още на първия тур. Сега не се ли подготвя същата схема за втори тур”
Четвърто: Атанас Стоянов предложи сегашния заместник-кмет на община Сандански Георги Трайков и Кирил Котев го назначи. Обществото така и не разбра сега Трайков като зам. кмет не е ли тайният байпас между ГЕРБ и ВМРО”
Пето: Как така ВМРО хем е във властта в общината чрез свои чиновници, като Ивайло Пензов, директор на отдел “Общинска собственост”, хем сега по време на кампанията се прави на опозиция. Това по всичко личи, че е кротка и договорена с ГЕРБ опозиционност. По събранията на ВМРО не е изваден нито един факт за корупцията в общината. Защо ли, се питат хората, но не получават отговор!
Шесто: Обществото очакваше Каракачанов, като беше в Сандански, да се произнесе за узурпирането на града от Александър Манолев и за безобразията на ГЕРБ, но, уви, не обели нито дума в тази насока. Защо и това бе премълчано, отново пита обществеността”
Седмо: Защо Атанас Стоянов и ВМРО продължават дори и в публичните си прояви да са заедно с Кирил Котев” И нека все пак да отговорят ВМРО като партньор на ГЕРБ на национално ниво възможно ли е изобщо на втори тур да подкрепят друг кандидат, различен от кандидата на ГЕРБ Кирил Котев”
В заключение заявявам категорично, че искаме всичко да стане ясно преди 27-ми, за да се случи така желаният от всички информиран избор. Ако Атанас Стоянов се измъква с витиевати отговори и не каже каква му е оценката за управлението на Котев, ще считаме, че има задкулисна договорка между тях.
Правителството е съставено от ГЕРБ и ВМРО, и заедно управляват както в цяла България, така и в Сандански.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *