HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Коте хвана влака и се върна при стопаните си

Всеки е чувал история за котки, които са преминали хиляди километри и препятствия, за да се завърнат в дома при стопаните си. Може би не толкова често ползват транспорт, но изгубило се коте във Франция е попътувало само във влак, за да се върне у дома, съобщи радио France Blue. Пътниците във влак в северозападния департамент Сарт забелязали котето на линията пред готвещия се да потегли локомотив. Първо се опитали да го прогонят, но не успели. Тогава кондукторът Гийом Шуека се опитал да го отнесе по-далече от гарата.
„Отидох, взех котката и я занесох в горичка извън гарата, близо до пътя. Върнах се към влака, защото трябваше да тръгваме, но котката тръгна след мен и започна да се качва във влака. Затова я взех със себе си и казах: „Стой тук малката, ще измислим нещо като пристигнем в Ман”, разказа кондукторът. Той допълни, че смелата котка Ноазет (Лешниче) се държала спокойно, „седеше на мястото си и ме гледаше, рядко мяукаше и не се страхуваше”.Кондукторът публикувал снимки на котката в Twitter. Той описал цялата случка с необикновената пътничка, която се качила на гара Воавр и вече минала стаж при машиниста. Шуека написал, че котето си търси семейство. Ноазет била снимата в купето на вагона и при машиниста.
Радиото съобщи, че на гара Ман котето било предадено на служители на националната железопътна компания SNCF, които се отнесли с него като с принцеса, предаде БГНЕС. Стопаните на Ноазет били издирени чрез социалните мрежи, благодарението на общността в Twitter.
Потребител забелязал прилика в снимките на котката, публикувани от Шуека, и тези, които видял два дни по-рано за изгубена котка във Facebook.Така намерили стопанката, обадили й се и я свързали с гаровите служители. Тя дошла за котката още същия ден”, приключва разказа си кондукторът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *