Кочериново отряза единствения кандидат за снегопочистване – месарската фирма „Милица”, търсела много пари

Община Кочериново остава без фирма за почистване на улиците и опесъчаването им в зимни условия. Завчера тя прекрати обявената процедура за 65 833 лв. без ДДС, като отряза единствения кандидат да почиства до края на април следващата година 40-километровата улична мрежа заради високи предложени цени.

Става въпрос за месарската фирма „Милица-72” ЕООД с представител Петранка Киройчева, която през последните години купи специална техника и нае депо за паркирането й, за да изпълнява тази услуга в общината. Освен че дала по-високи цени, надхвърлящи в общия си обем отпуснатия за целта бюджет – тазгодишните разчети на „Милица” за снегопочистване на 1 километър път са 36.36 лв./км с ДДС, а за опесъчаване за обезопасяване против хлъзгане и обледяване68.40 лв./км, П. Киройчева пропуснала да опише точно техническите си възможности, брой и вид техника, бази и оперативни пунктове, освен това не представила предвижданията си за начина на организиране на работата.

По тези причини назначената от общинския кмет Иван Минков комисия обяви офертата за нередовна и въз основа на протокола от работата й Минков издаде решение за прекратяване на поръчката №3/25.10.2018 г.

Офертата на „Милица” бе разгледана въпреки решението на общината да провежда конкурси за обществени поръчки само при поне 3-ма участници, но и след удължен срок за подаване на документите втори кандидат за чистене тази година не се появи.

Миналата година фирма „Милица-72” отново бе единствен кандидат и през зимата обгрижваше общината с 5 специализизарини МПС-та, от които 4 взети под наем. Миналата зима фирмата получи за снегопочистването 51 040 лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *