Топ теми

Кочериново търси концесионер за стадиона за 100 лв. наем месечно

Общинските съветници взеха решение да дадат за 10 г. на концесия стадиона в Кочериново. На последното заседание на ОбС по предложение на общинския кмет Иван Минков те определиха месечен наем от 100 лв. без ДДС за спортното съоръжение, което е с площ 14 000 кв.м.

Концесионерът ще бъде определен с конкурс по специално изработени критерии за оценка на офертите. Кандидатите трябва още да посочат колко пари възнамеряват да инвестират в стадиона, седмичен график на планираните мероприятия през първите 5 г. от концесията – тренировки, спортни срещи, занимания за деца, занимания за хора с увреждания, мероприятия за популяризирането на спорта и туризма, мероприятия за поддържане на тревното покритие и др., както и какъв е личният им спортен опит при участие в турнири; спечелени купи, награди, призови места; препоръки, преференции и удостоверения от спортни организации, общини или други публично-правни институции.

Концесионерът няма да има право да променя предназначението на стадиона, а общината ще има право да провежда на него различни мероприятия след предварително съгласуване на датата и условията за ползване.

В момента стадионът е в критично състояние, след като преди 2 г. предишният му концесионер – благоевградският ексобщински съветник Румен Калайджиев, го заряза след спор с местната управа за условията за ползването му. Калайджиев получи концесията през 2012 г. пак за 10  г. с месечен наем от 265 лв., но през 2018 г. сам поиска да му бъде прекратен договорът, след като отказа да обсъжда с община Кочериново график за ползване на стадиона и пистата до края на годината. Оттогава спортното съоръжение превземат бурени и саморасляци. ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *