Кошмарен слух плъзна из Благоевград: Шестцифрен борч клати лиценза на ОФК „Пирин“, Ив. Андонов топи орлетата в БФС

Кошмарен слух пълзи из Благоевград от няколко дни. Сред феновете се коментира, че шестцифрен борч към играчи, клубен персонал и държавни институции клати лиценза на ОФК „Пирин“, както и че ощетен футболист е внесъл жалба в БФС с искане за изхвърляне на орлетата в аматьорската група, тъй като е бил притискан да подпише декларация за изрядност на плащанията към него. Източник от Лицензионната комисия на футболната централа и високопоставен чиновник в йерархията потвърдиха вчера за постъпил сигнал, но не от футболист за дължими суми, а от човек извън клубните структури. „Нито един отбор от групата няма все още издаден лиценз, защото в момента продължава да тече процедурата по разглеждане на документите. Очаква се тя да приключи най-късно докъм края на тази седмица, но дотук няма фрапиращи случаи”, уточниха от комисията.

Лаконичен в коментара си беше управителят на дружеството Венко Попов: „Не желая да влизам в оправдателен режим. На слухове не отговарям. Ще кажа само, че е абсолютна лъжа твърдението, че сме принуждавали състезатели да подписват декларации с невярно съдържание”, заяви клубният началник.

Впоследствие от офиса на ОФК „Пирин“ излязоха със следното изявление: „Лицето, подало сигнала, се казва Ивайло Викторов Андонов, който е собственик на ФК „Пирин 2001“ и един от героите от САЩ-94. Жалбите от него са две – едната от края на месец април, другата отпреди около две седмици. Претенциите му са оспорими и нямат никакво отношение към лиценза“.

В последните 14 г. най-обичаният клуб в Югозапада два пъти беше изхвърлян при аматьорите заради задължения към държавната хазна. През лятото на 2005 г. стигна дъното в президентския мандат на Методи Калъмбов, а през юни 2011 г. бе засилен в селската група след колаборацията между групировката Г-15 и Николай Галчев и периода на безвремие под управлението на кюстендилеца Емил Наков. В наскоро завършилото първенство орлетата се спасиха на магия от изпадане от професионалния футбол.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *