Кошмарен трафик в София след затварянето на Северната тангента

Тежък трафик в София заради затварянето на северната скоростна тангента. По-малко от три години след пускането на трасето на магистралата започна нов ремонт

Кошмарният трафик в столицата започна на 25 август. Илия попада в капана на километрично задръстване, което му коства няколкочасово пътуване от „Люлин” до „Младост”.

„В момента, в който спрях зад другите коли, които чакаха нещо, зад мен вече имаше 50 коли. Тогава разбрах, че северната тангента е затворена”, обясни Илия Найденов.

А северната скоростна тангента е затворена за гаранционен ремонт само две години и половина, след като лентата беше прерязана за пускането на цялото трасе.

След затварянето на магистралата трафикът се пренасочва. Така колите, които досега минаваха транзит и не влизаха в центъра, са принудени да прекосят целия град.

„От Костинброд е най-тежко тука на кръговото. Идват от много различни градове – от  Видин, Монтана от Перник, всичко влиза в София”, коментира Паун Игнатов.

Първите тапи се образуват в крайните квартали още рано сутринта.

Причина за ремонта е дефект в пътя. От пътната агенция обаче са категорични, че за некачествено изпълнение не може да се говори.

„Тука говорим за фуга, тя си е жив организъм. Това не можем да кажем, че е некачествено, тъй като се случва по някой път при строителството да не са били известни на проектантите, сега с това нещо ги отстраняваме”, обясни Иван Василев от областното пътно управление.

Причините ремонтът да се проточи, без да има физическо присъствие на строителни екипи били технически.

„Нормално е хората да мислят, че тук не се работи, защото не виждат хора на обекта. Но фугата си набира якост”, допълни Иванов.

Трасето трябва да бъде отворено в неделя, за да започне ремонт на платното в обратна посока, който ще продължи до 20 октомври.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *