HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

КОШМАРНА ДИАГНОЗА! Новините за топ политик не са добри, откриха му тумор на мозъка

Лекарите са открили, че американският сенатор-републиканец Джон Маккейн има глиобластом — фаза на агресивен мозъчен тумор, съобщава CNN.

Според данните на изданието, поразената част от тялото е била премахната и сега политикът ще трябва да се подложи на редица процедури за възстановяване.

От офиса на Маккейн са потвърдили информацията и са отбелязали, че сенаторът се намира в добро настроение и продължава да подобрява своето състояние в своя дом, пише Блиц.

Напомняме, че по-рано известният сенатор и републикански политик се подложи на хирургична интервенция в клиника в Аризона. Лекарите тогава са отстранили съсирек в лявото му око.

В съобщението на Mayo Clinic във Финикс (щата Аризона), където е направена операцията на Маккейн се казва, че сенаторът и семейството изучават “варианти за по нататъшно лечение, което може да представлява комбинация от химиотерапия и облъчване”, предава Ройтерс. Световните агенции припомнят, че глиобластомата е най-честия и агресивен рак на мозъка.

Без лечение средната продължителност на живота с глиобластом е няколко месеца, а при химиотерапия и облъчване – 15 месеца. Нерудко обаче някои пациенти живеят и до 2 години.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *