Кошмарът на Мая Илиева се сбъдна, босът се завърна!

Вдовицата на покойния бос на ВИС 2 Мая Илиева е превърната в заложница, без право на собствен глас и възможност да взима каквито и да било решения за бизнеса и наследените от мъжа си милиони. Тя дори не може да напуска страната без придружител и разрешение от новия лидер на групировката Христофорос Аманатидис-Таки. Това разкриват хора от обкръжението на вдовицата, потресени от обрата в живота й след завръщането на доскорошния беглец от родното правосъдие от Дубай.

Докато Таки бе в изгнание близо 4 години, Мая Илиева се радваше на пълен комфорт в България и ръководеше самостоятелно всички структури на групировката. Освен това инвестираше и харчеше наследените милиони по свое усмотрение и се изявяваше като същинска кралица. По това време вдовицата почти не можеше да бъде забелязана от обикновени хора из София или заведенията край Слънчев бряг, където наглежда през лятото бизнеса си от частния си мезонет в собствения си хотел „Дюн”.

Жената на Главния се движеше с брониран джип, пълен с охранители, и още един за ескорт, а когато пътуваше до Испания да вижда децата си, които учат там, мъкнеше цял антураж.

След завръщането на Таки през лятото обаче положението се промени коренно. Първоначално тя бе изтикана от управлението на някои от фирмите на групировката, но успя да запази поне хотелиерския си бизнес и контрола върху половината от милионите. Ревизиите, проведени от хората на Аманатидис, обаче показали твърде лошо менажиране от страна на Илиева и лека-полека той започнал да превзема целия контрол. А накрая дори станало ясно, че Мая се е опитала да прикрие част от приходите, така че да не се налага да ги дели. Наказанието от Таки не закъсняло.
„Тя крие огромна тайна. Подписала е брачен съюз с един от най-верните хора на Таки и негов бодигард. Сега всъщност той контролира всичко и тя няма никакви права. Даже й е забранено да пътува без придружител, за да не се опита да избяга и да се скрие”, издават хора от обкръжението й. По думите им положението на Мая било доста неприятно и поради факта, че вече не можела да харчи колкото си искала, а имала месечен лимит за теглене от сметките. Вдовицата на Главния буквално била превърната в подчинена на Таки и трябва да спазва заповедите му. Отнета й била и охраната и сега обикаляла из моловете и заведенията в столицата без гардове и само с един джип с шофьор, пише “Ретро”.

„Времето й на кралица отмина и сега е просто неизбежен остатък от старата империя и пречка за Таки. Но трябва да е доволна, че все пак има някакви пари и е жива и здрава”, коментират хора около Илиева, които прогнозират, че положението й може да стане по-тежко, ако отново се опита да се съревновава за властта в структурите с Таки. От верните на покойния й съпруг хора почти не останал никой в групировката и тя не можела да разчита на защита. Най-добрият вариант бил да се примири със ситуацията и да чака нови неблагоприятни за Аманатидис времена, в които тя да се завърне на бял кон, начело на ВИС и милионите.

„В момента Мая буквално е заложница на Таки и не я чака нищо добро. Ако се опита да му се опъне, като нищо ще й вземе всичко и ще я остави без пари. Единственият й вариант е да го слуша и да си трае и да продължи да си живее охолно, без да се прави на голяма бизнес дама и шефка”, коментират запознати с драмата на вдовицата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *