Кошмар на погребение в Пернишко! Объркаха трупа на починал от COVID-19, семейството в шок

Семейство от брезнишкото село Ноевци изживя невероятен кошмар по време на погребението на 41-годишния Веселин Драгомиров. По време на траорната церемония със свещеник в гробищния парк на селото става ясно, че тялото не е на Веселин, а на друг човек. Процесията е прекратена и тялото е върнато в Перник. За ужасяващия случай разказа на репоретр на „Струма“ братът на починалия , Емил Драгомиров.

„Брат ми Веселин бе докаран в пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“ на 27 ноември след епилептичен шок и високи показатели на кръвна захар- 30.  Той е опериран, изваден му е далака и е с чернодробно заболяване.  В  болницата е чакал 5 часа да го приемат, тъй като имал отрицателен тест за коронавируса, сподели Емил.

Приели го на лечение във Второ вътрешно след като близките подпишсали  декларация като неидентифициран  да бъде настанен в Ковид отделение. На 1 декември към 5 ч. човек, който е бил в една стая с веселин позвънил на семейството и съобщил, че е починал. От болницата им се обадили на 2 сутринта.

„Погребението беше насрочено за 12 ч. на 3 декември, катафалката от погребалната агенция дойде в 11,40 ч. , но свещеника закъсня до 12,15 . И точно започна молитвата, когато се обадиха, че тялото не е на брат ми. Върнаха ковчега със сгрешения починал, а аз започнах да звъня, да разбуера как така е докарано чуждо тяло за погребение“, продължи ужасяващия си разказ Емил.

Емил звъни на 112, откъдето го препращат в болницата, от там в патологията и накрая получава разрешение ковчега да бъде отворен. На гробищата отварят ковчега, който е обикновен дървен без метален и в чувал тялото на Веселин. Като капак на цялата нелепа ситуация от погребалната агенция объркали името на венеца и на кръста.

„Ако не беше закъснял свещеника щяхме вместо брант ми да погребем друг човек. Това просто е отвратителна небрежност и ще си търсим правата в съда.Брат ми остави вдожвица с две деца, а шокът от преживяното няма никога да забравим“, каза още Емил.

     КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *