HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кошмар сполетя тези родители! 10-г. момче се прибра от плажа, няколко часа по-късно издъхна

Обикновено не обръщаме внимание на това, но когато прекараме цял един ден в басейна, разбираемо се чувстваме изтощени и уморени, особено ако сме с дете, което е било изключително активно през целия ден.

Точно затова Касандра Джексън не подозира нищо, когато синът й е казал, че иска да спи, когато се прибира у дома, след като прекарва целия ден в басейна. Десетгодишния Джони си е легнал след изморителен ден на басейна и майка му не предполага, че нещо с него не е наред. Тя отива да види детето си по-късно и остава потресена от видяното.

Детето имало пяна на устата си и видими проблеми с дишането. Веднага било прието в спешното отделение, а на майка му съобщено, че това, което се е случило, е състояние на “вторично удавяне” и то е в резултат от поглъщане на вода. Това състояние е възможно да се развие в рамките на 72 часа.
Въпреки, че се случва рядко, вторичното удавяне може да причини смърт, ако предупредителните симптоми се пренебрегнат. Понякога се случва някой (дете или възрастен) да вдиша дори малка струя вода (от басейн, езеро или океан) и тя може да предизвика възпаление на белите дробове и да причини оток. Обикновено, малко количество вода се намира в белите дробове, когато се случи “вторично удавяне”, но и това малко количество вода е достатъчно, за да възпрепятства способността на белите дробове да доставят кислород в кръвта.
Ако детето ви е било в ситуация близка до удавяне, или може би е погълнало твърде много вода, внимавайте за симптомите на вторичното удавяне и веднага го закарайте до болницата. Симптомите могат да се проявят дори от 1 до 72 часа след това

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *