КПКОНПИ и НАП проверяват и Крум Зарков

Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ и НАП проверка относно произхода на средствата за придобиване на недвижими имоти на значителна стойност от народния представител от БСП Крум Зарков, съобщиха от държавното обвинение.

Повод за проверката са публикации във вестник „24 часа“ със заглавие: “Зарков купил жилище на пъпа на София за 1107 евро квадрата, платил и дворно място“, както и в сайта „Топновини“.

ВКП е разпоредила на органите на Антикорупционната комисия извършването на следните действия: изискване на информация относно притежаваните от проверяваното лице недвижими имоти, относно историята по собственици на всеки от закупените имоти, относно декларирането на имотите в съответните общински райони, относно заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси, както и относно произхода на средствата за покупката.

С разпореждане на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани пълни копия от нотариалните дела за всяка сделка, при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за нотариусите и нотариалната дейност. От проверяваното лице ще се поиска съгласие за разкриване на банкова тайна, като при липса на такова ще се процедира по реда на Закона за кредитните институции.

На органите на НАП е възложено извършването на действия в съответствие с правомощията им относно спазването на данъчното законодателство във връзка с проверяваните сделки, цитирани в медийните публикации, както и относно съответствието между декларираните и/или получени доходи.

36-годишният Крум Зарков е син на журналистката Анна Заркова и коремния хирург Костадин Зарков. Завършил е столичната Френска гимназия, а след това и право. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *