КПКОНПИ разследва началника на НСО и бивш директор на БНР

Антиокурпционната комисия образува производства за установяване на конфликт на интереси срещу началника на НСО, бившия шеф на БНР, ректора на икономическия университет във Варна, двама общински съветници в Пазарджик и заместник-кмета на Сливен. Това съобщиха от Комисията, цитирани от БТА.

Производството срещу началника на Националната служба за охрана е по сигнал за преназначаване без конкурс на длъжност „началник сектор“ на лице, с което е в близки отношения, както и за извършени други такива преназначавания на по-високи длъжности в службата.

Срещу бивш генерален директор на БНР има сигнал, че е предоставил за ползване на СЕМ лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио и по този начин си е осигурил подкрепа от членовете на СЕМ.

За двамата общински съветници има сигнал, че са в управленския орган на спортни клубове, които получават пряко финансиране от бюджета на общината, а самите те, като общински съветници, са участвали в заседание на Общинския съвет, на което са приети решения за актуализация на бюджета и одобряване на плащания /субсидии/ за тези спортни клубове, като са гласували „За“ тези решения.

Срещу ректора на икономическия университет във Варна има сигнал, че е работодател на съпругата си, че и двамата са членове на Академичния съвет и като ръководители на научни звена и съпрузи получават значителни месечни доходи – възнаграждения за заеманите длъжности/ръководители и на катедри и научни звена в университета.

В комисията има и сгинал срещу заместник-кмета на Сливен, че е учредител и председател на фондация, която е партньор на общината по много от реализираните проекти в региона.

КПКОНПИ установила конфликт на интереси по отношение на главния архитект на Благоевград. Той издавал разрешения за строеж в свой и в частен интерес /на свързани с него лица/. С решението на главния архитект са наложени и две глоби от по 5000 лв.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *