Крадците все по-активни, вижте кои райони ги привличат

С наближаването на празниците крадците стават особено активни. От 2 до 10 минути са им необходими, за да влязат в дома ви и да задигнат всички ценно, според данни на Столичната полиция. Южните квартали остават най-рискови за подобен вид престъпения.

От МВР съветват хората, които ще пътуват около Великден да бъдат внимателни. Според Радостин Ангелов – началник на сектора за борба с престъпления срещу собствеността в СДВР, кражбите от всякакъв вид намаляват: “Спрямо предходната година се наблюдава един намаляващ брой на кражбите от всички видове – домови, тези, които се водят взломни, които са по офиси и фирми. При домовите кражби, които най-много притесняват граждани, също имаме намаляване на този вид престъпления”. Той обясни за БНР на на какво се дължи спадът:

“В края на миналата година беше задържана една група, която най-много “работеше” фирми, офиси. Главно целта им беше кражба на каси и големи суми пари”. При домовите кажби просто вече няма тия пари в гражданите, гражданите вече са малко по-будни, превенцията от страна на полицията е по-голяма. Не се държат толкова кеш пари по домовете и затова предмет нас кражбите, когато се влиза е дребна ел. техника – лаптопи, компютри, таблети.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *