Крадци с маски нахлуха в магазин на майката на съветник от ГЕРБ в Сапарева баня и задигнаха 400 лв. от оборота и стек цигари

Двама маскирани нападнаха майката на общинския съветник от ГЕРБ в Сапарева баня Христо Милтенов – Снежана Милтенова, в магазина й и задигнаха оборота от 400 лв. и стек цигари.

Грабежът е извършен около 21 ч. в сряда. Нападателите с качулки на главите нахлули в магазина и крещели с цяло гърло: „Дай парите!“. Снежана изпаднала в паника и буквално останала на място вцепенена. Хранителният магазин се намира в двора на къщата на семейството, но никой от близките й не разбрал какво се случва в момента. Единият от маскираните бръкнал в чекмеджето и извадил дневния оборот от 400 лв., другият, докато  пазел да не влезе някой клиент, грабнал един стек цигари и двамата избягали в тъмното. На метри от магазина се чул шум от запален двигател на автомобил, с който най-вероятно крадците са избягали.

Веднага от семейството позвънили на тел. 112 и на място са пристигнали криминалисти, които взели отпечатъци, оставени от крадците. Предполага се, че извършителите на грабежа са гастрольори, тъй като вчера са привикани всички от кримиконтингента, свързан с кражби и обири в Сапарева баня и Дупница в полицията. Разпитаните са имали желязно алиби. В магазина и извън него не е имало охранителни камери, на които могат да се видят крадците.

Вчера репортер на „Струма“ отиде на място, но бащата Георги Милтенов заяви, че никой от семейството му няма да коментира случилото се. Магазина беше отворен и работеше.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *