Крайният срок за обявяване на листите на партиите изтича на 2 март

Крайният срок за обявяване на листите на партиите изтича на 2 март, съобщава NOVA. Някои от тях вече са подредени, а други още се доизясняват.

Списъците с кандидати за депутати по места на ГЕРБ вече са подредени, но предстои финалното им одобрение. Вече е ясно, че в тях и този път ще е името на бившия конституционен съдия Георги Марков – заради обаждане от  премиера, за което разказа в профила си във Facebook. Борисов му е казал, че има нужда от него в листите и “понеже приятел в нужда се познава” – се съгласил.

Росица Кирова пък се очаква да поведе листата на ГЕРБ във Видин. Преди това, тя беше координатор на партията на Слави Трифонов в града, но се раздели с поста след като се повози в премиерския джип и се снима как пие кафе с Борисов.

С готови водачи на листи вече е партията на Цветан Цветанов – „Републиканци за България“. Бившият втори в ГЕРБ остава верен на многомандатните райони, в които е бил водач и на предишните избори – Велико Търново и Благоевград. Разликата този път е, че ще търси подкрепа не за ГЕРБ, а за собствената си партия. 

За водачи на листи са издигнати и други познати лица от ГЕРБ, като освен напусналия днес депутат, в листите е и Джема Грозданова.

Докато някои искат да намерят място в листата на партията си, други решават да си тръгнат от нея. Боян Чуков обяви, че напуска БСП и ръководните позиции в софийската структура на партията. Причината е, че иска да бъде депутат от гражданската квота на ВМРО. Водачите на листи от партията на Красимир Каракачанов ще бъдат официално обявени утре.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *