Кралев дол без режим, но и без вода

Пернишкото село Кралев дол не е на воден режим, но е без вода. В определени части на селото тя идва по 2 часа през 8 часа.

„Ние не се захранваме от язовир „Студена“, а от собствен водоизточник.  Проблемът е от 13 юни. Каптажът е изчистен, бяха отпуснати и пари за нов, като обещанието бе, че след това ще имаме вода. Не се случи! И до днес продължаваме да сме на режим, без да е обявен такъв“, твърдят местните.

Хората многократно са подавали сигнали до всички институции. Събрана била и подписка, под която парафа си положили над 200 души. От „ВиК“ в Перник им отговорили, че нямат мониторинг над каптажа и че всичко зависи от кмета, който го бил премахнал. КЕВР пък отговорили, че има неправомерно завъртане на крановете.Заради проблема било свикано и общоселско събрание от кмета Пламен Георгиев. На него обаче не било постигнато никакво решение на проблема, напротив. Местният управник се изпокарал с хората, стигнало се и до обиди.

Сега жителите на Кралев дол продължават да живеят в безводие и да търсят справедливост. Те се надяват новият кмет на Перник Станислав Владимиров да им помогне да решат проблема. Вече са подадени над 10 сигнала на горещия телефон на общината.  От там пък им казвали, че ще предадат на „ВиК“ и нещата се въртят в порочен кръг.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *