Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Крем карамел с карамелена декорация

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за крема: 
6 бр. яйца 
1 л. сварено прясно мляко 
1 ч.ч. захар 

за карамела: 
около 100 гр. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете млякото и разбъркайте. Загрейте в отделен съд захарта, докато се разтопи и получи карамелен цвят. Сложете на дъното на всяка формичка от карамела, а върху домакинска хартия, разлейте на тънка струйка и направете различни фигурки и “златни власинки”. Налейте от сместа във формичките и изпечете на водна баня до сгъстяване и добиване на златист цвят. 

Охладете, изсипете в подходящ съд и гарнирайте с карамелените фигурки преди да поднесете.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *