Крем карамел с кафе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 л прясно мляко
6 яйца
16 с.л. захар
4 с.л. нес кафе
1 ч.ч. захар за карамелизиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В малко тиганче се сипва захарта за карамелизиране. Загрява се на огъня и се разбърква до стопяването на захарта и получаването на карамел. С получения горещ карамел се покрива дъното на алуминиеви купички за крем карамел.

В тенджера се кипва млякото и се прибавя кафето. Бърка се до стопяването на кафето. В купа се разбиват яйцата и захарта. На тънка струя се налива горещото мляко и се разбърква, докато се разтвори захарта. След това сместа се разпределя в купичките и те се поставят в дълбока тава. В нея се налива вода, която покрива част от купичките и се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса около 60-70 минути. Много е важно да не се допусне водата в тавата да заври, ако това стане, кремът ще стане на шупли и няма да се получи гладка повърхност. След изпичане се изваждат и се оставят да се охладят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *