Крем супа от зеленчуци

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 гл броколи
5 моркова
3 глави лук
3 картофа
1 тиквичка
300 г тиква
300 г спанак
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Зеленчуците са според вкуса на консуматорите. Нарязваме лука и го задушаваме в тенджера с малко олио. След като се задуши добавяме 1,5 литра гореща вода и слагаме морковите, цели или на две разрязани.След като морковите се посварят малко, добавяме и картофите, на едри парчета, да се размекнат. Ако имаме и тиквичка, тиква и броколи, тях ги добавяме съвсем накрая. Всичко това се разварява много добре. С пасатор пасираме цялата супа и по желание добавяме готварска сметана накрая. Аз не слагам сметана. Само едно парченце краве масло добавям, докато е гореща сместа още. При сервиране се поднася с кротони. Кротоните може да си ги направите в къщи. Нарязвате филийки хляб на кубчета. В тавичка ги поръсвате със зехтин, чубрица, шарена сол, босилек… и каквото ви харесва като подправки. В силно загрята фурна печете 5-6 минути на 200 градуса, в предварително загрята фурна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *