
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
коприва – ок. 500 г
чесън – 2 скилидки
масло – 2 с.л.
брашно – 1 с.л.
прясно мляко – 2 ч.ч. (може и ядково орехово )
яйца – 2 бр. сварени
черен пипер – на вкус
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тенджера с ок. литър вода бланширате за ок.10 мин почистената и измита коприва.
Отцеждате копривата и я нарязвате на ситно.
В касерола слагате маслото и задушавате ситно нарязания чесън и копривата за ок.10 мин.
Добавяте брашното, разбърквате хубаво и сипвате млякото. Аз използвах орехово и стана божествено.
Варите копривата, като разбърквате ок.10-15 мин, след което пасирате до гладка консистенция.
Подправяте крем супа от коприва със сол и черен пипер и сервирате с парченца варено яйце./готвач.бг