Крем супа от риба и картофи

Необходими продукти:

1/2 кг риба

5 бр. картофи

2 с.л. грис

4 ч.ч. бульон рибен

1 бр. яйца

30 г краве масло

1 ч.л. червен пипер

1 щипка лимонова кора

1 бр. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Половината от рибния бульон се кипва и в него се пускат нарязаните риба по избор и картофи.

Варят се до пълно омекване, прецеждат се и се пасират.

Прибавя се останалата част от бульона към пасираните риба и картофи  и се оставя да кипне отново.

Грисът се размива в малко вода и се слага в супата.

Маслото се разтопява отделно, в него се слага червения пипер и се изсипва в супата.

Супата се овкусява на вкус със сол, кората от лимон, сока от 1 лимон и се застройва с яйцето.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *